• Välj format eller typ av produkt, och i nästa steg får du en offert
En bok i ett mjukt limmat pärm. Interiören är tryckt i färg på Speed-E 90g obestruket papper. En bok i ett mjukt limmat pärm. Interiören är tryckt i färg på Speed-E 90g obestruket papper.
Böcker sys och limmas i en inbunden pärm. Laminerat mjukt fodral Böcker sys och limmas i en inbunden pärm. Laminerat mjukt fodral
Bok i inbunden, sydd och limmad. Laminerat omslag, foton selektivt lackerade. Bok i inbunden, sydd och limmad. Laminerat omslag, foton selektivt lackerade.
Kokbok i mjuklimmat pärm, omslag tryckt på 350gsm papper med glansigt laminat Kokbok i mjuklimmat pärm, omslag tryckt på 350gsm papper med glansigt laminat
Kokbok tryckt på 90g bestruket, matt träpapper Kokbok tryckt på 90g bestruket, matt träpapper
En kokbok i hårt sydd och limmad pärm. Matt bestruket papper 135g. Vitt pannband En kokbok i hårt sydd och limmad pärm. Matt bestruket papper 135g. Vitt pannband
Inbunden bok - bruksanvisning för oldtimer flygplan. Inbunden bok - bruksanvisning för oldtimer flygplan.
Inbunden bok, rött band för läsning. Inbunden bok, rött band för läsning.
En arabisk bok på ca 1000 sidor, inbunden, limmad, med pannband och läsband. Det specifika utförandet av arabiska böcker kännetecknas av en ryggrad till höger och en omvänd läsriktning. En arabisk bok på ca 1000 sidor, inbunden, limmad, med pannband och läsband. Det specifika utförandet av arabiska böcker kännetecknas av en ryggrad till höger och en omvänd läsriktning.
Bokinteriör tryckt i svart på Ecco Book Cream papper. Krämfärgat papper hänvisar till gamla böcker, vilket ger dem en specifik karaktär. Ett mjukt limmat omslag, tack vare bokens stora volym, förbättrar avsevärt dess lätthet att öppna. Bokinteriör tryckt i svart på Ecco Book Cream papper. Krämfärgat papper hänvisar till gamla böcker, vilket ger dem en specifik karaktär. Ett mjukt limmat omslag, tack vare bokens stora volym, förbättrar avsevärt dess lätthet att öppna.
Inbunden bok tryckt i färg på 135 g bestruket papper. Inbunden bok tryckt i färg på 135 g bestruket papper.
Spiralbundna böcker är bekväma och hållbara vid intensiv användning. Rätt val av armaturer för: manualer, produktkataloger, serviceböcker. Sättet att foga ihop arken gör att du kan vika ut boken helt platt. Spiralbundna böcker är bekväma och hållbara vid intensiv användning. Rätt val av armaturer för: manualer, produktkataloger, serviceböcker. Sättet att foga ihop arken gör att du kan vika ut boken helt platt.

Anpassat boktryck

Beställ dina egna böcker i ✓mjuk ✓inbunden
tryckt ✓offset ✓ digitalt från 1 st.


Hur mycket kostar det att trycka min egen bok?

Tillverkningen av en bok är en komplex process i flera steg. För att få en kostnadsuppskattning bör ett antal grundläggande parametrar specificeras. De viktigaste av dem är: upplaga, bindning, format, antal sidor, papper, tryckning, efterbehandling.

Var och en av dessa parametrar påverkar priset på boken. Grundregeln är att en ökning av upplagan minskar enhetspriset på boken. Ingenting sänker priset på en bok så mycket som att öka upplagan. En annan viktig parameter är formatet, vars yta är mer eller mindre proportionell mot bokens produktionspris. Detta beror främst på den ökade efterfrågan på råvaror och ett större tryckområde. En annan aspekt är hur boken är inbunden. Valet av bokbindning är mycket viktigt då det påverkar utseendet, hållbarheten och komforten av att använda boken. Till exempel: en limmad bok blir svårare att öppna än en sydd limmad bok , som vecklas ut bättre (sidorna lutar bättre åt sidorna, boken stänger inte av sig själv), men är dyrare att tillverka. Fundera på om boken ska vara bekväm att använda eller bara billig. Vid val av papper är det, förutom den estetiska frågan om val av färg eller typ av papper, viktigt om pappret ska vara vanligt eller fluffigt. Om boken har ett litet antal sidor, om du väljer vanligt papper, kan boken se ut som en tunn anteckningsbok och därmed vara ineffektiv. I det här fallet är det värt att överväga valet av fluffpapper, vilket kommer att öka volymen avsevärt och göra ryggraden mycket bredare. Luddpapper kännetecknas av en större tjocklek med samma vikt, så att en tjockare bok inte blir tung. Efter att ha övervägt och specificerat alla dessa parametrar kan boken prissättas på vår webbplats med hjälp av bokräknaren som finns tillgänglig efter att ha valt formatet högst upp på denna sida.

Jämförelse av tekniska parametrar
papper som erbjuds för boktryckning

Papper är en viktig faktor när man trycker en bok. Det är värt att tänka på bokens vikt och tjocklek. Om boken har få sidor kan användningen av fluffpapper av betydande tjocklek ha en gynnsam effekt. När det gäller böcker med ett stort antal sidor är det nödvändigt att överväga dess betydande vikt och volym, i det här fallet är det värt att använda papper med mindre tjocklek och vikt. Storleken på ryggraden i olika typer av bindning har sin gräns, så frågan om dess tjocklek är viktig. Speed-E-papper kännetecknas i första hand av hög vithet, till skillnad från Ecco Book-papper, som har en naturlig eller krämfärgad färg som liknar den som finns i gamla böcker.

Tidningens namn Grammatik
(g/m²)
Opacitet
(%)
Vithet
(DU)
Tjocklek
(µm)
Obelagd Speed-E 80 89 146 101
Obelagd Speed-E 90 91 146 111
Obelagd Speed-E 100 91 146 124
Woody Sol Plus 1.2
80
96
94
96
Ecco bok obestruken 1.4 60 94 80 84
Ecco Book 1.6 obestruket 70 97 80 112
Ecco Book Cream 2.0 obestruket 60 92 73,5 120
Ecco Book Cream 2.0 obestruket 70 93 73,5 140
Ecco Book Cream 2.0 obestruket 80 94 73,5 160
Ecco Book Cream 2.0 obestruket 90 94 73,5 180Beskrivning av utvalda råvaror:

Hastighet E

Obestruket papper, i folkmun kallat offsetpapper, mycket likt det som populärt används för kontorsskrivare. Den är väldigt vit, därför passar den för både svart- och färgutskrifter. Med limmad bindning gör det möjligt att få en mycket stark bindning, vilket garanterar hållbarheten hos den tryckta boken.

Ecco bok

Obestruket trä skrymmande papper. Den finns i grädde och vita versioner. Tack vare teknologisk lossning kännetecknas den av en betydande tjocklek i förhållande till ytvikten och hög opacitet. Dess parametrar gör det möjligt att få en lätt bok utan att minska dess volym. Detta papper, i synnerhet krämversionen, är inte lämpligt för färgboktryck. Dess krämtyp låter dig skriva ut böcker som liknar de som är kända för decennier sedan.

Sol Plus

Trä, bestruket, luddpapper, naturlig vit färg. Den kännetecknas av mycket god opacitet och volymparametrar i förhållande till dess låga ytvikt. Tack vare sina höga parametrar kan den användas som ersättning för träfria kritade papper med mycket högre ytvikt. Sol Plus-papperet garanterar dubbelsidiga färgutskrifter av utmärkt kvalitet. Dess låga ytvikt påverkar avsevärt kostnaden för att trycka en bok.

Typer av bokbindning

Pocketbok - den mest populära

Pocketböcker har ett omslag av papper/kartong med en vikt på 250-350g - (styvhet liknar ett visitkort).

Inbunden - högre pris och längre leveranstid

Inbundna böcker har ett massivt kartongomslag ca 2 mm tjockt. (hög styvhet, tillåter inte att böjas fritt)


Metoden att sammanfoga ark inuti bokblocket

Sydd med tråd/sadelstygn

Sidorna sammanfogas på två ställen med hjälp av tråd/häftklamrar. Bindningen är tillämplig för en bok med en volym på 8 till flera dussin sidor (beroende på tjockleken på det papper som används). Antalet sidor i bokblocket ska vara delbart med 4. Ryggen i denna bindning har en rund form. Böcker gjorda i den här inställningen är lätta att öppna. Den trådsydda bindningen är den billigaste som finns i tryckeriets utbud.

Limmad

Det mest populära sättet att binda tryckta böcker. Sidor som är anordnade parallellt med varandra limmas längs kanterna. Ryggen på boken är rektangulär och dess bredd varierar från 3 till 50 mm. Perfekt bindning, beroende på tjockleken på det papper som används, används för böcker med en sidvolym > 40. Böcker som inte når en rygg med en bredd på 3 mm kräver användning av en sydd bindning av tekniska skäl . Böcker gjorda i limmad bindning, på grund av parallelllimning av sidor, har sämre öppning än sydda böcker. När det gäller hur lätt det är att öppna en bok är bokens volym (ryggradens tjocklek) också mycket viktig. Limbundna böcker med ett stort antal sidor (flera hundra), där ryggradens bredd når några cm, kännetecknas av mycket bättre öppningsbarhet . I denna fråga kan man anta att ju tjockare ryggraden är, desto bättre beter sig boken.

Vid limbindning används, beroende på behov, två limtekniker: varm och PUR.

Hot-melt har varit den mest populära metoden som vanligtvis finns i böcker i decennier. Det finns många sorter av lim i denna teknik som ständigt förbättras. De senaste typerna av varmt lim uppnår flexibilitet och hållbarhetsparametrar som liknar de för polyuretanlim, vilket avsevärt ökar deras användning.
Smältlim kännetecknas av hög hållbarhet, limfog och fördelaktigt pris- och produktionseffektivitet. Den är mest lämplig för böcker tryckta på obestruket papper. Dess betydande fördel är härdningshastigheten som sker direkt efter att limmet svalnat (cirka 3 minuter), vilket möjliggör ytterligare bokbindning och snabb leverans av den färdiga produkten till mottagaren.

PUR (polyuretanlim) - Limmet som härdas under en kemisk reaktion, får hög flexibilitet och vidhäftning till alla trycksubstrat. Det ger mätbara fördelar när man limmar böcker och kataloger med bestruket kritpapper inuti.

Sydd-limmad

Det är en typ av hybridbindning där sidor sys till anteckningsböcker på 16-32 sidor, och sedan limmas ihop till en bok med en volym på upp till tusen sidor. Den sydda limmade bindningen kombinerar de bästa egenskaperna hos både ovan nämnda sydda och limmade bindning. Enkel öppning av boken - som i en sydd bindning + ett stort antal sidor och en rygg upp till 50 mm bred - som i en limmad bindning.

Spiral

Armaturen används populärt i olika dokumentationer, menyer och kataloger som kommer att användas intensivt. Tack vare perforeringen av arken och användningen av en metallspiral kan ark av valfri styvhet lätt vändas många gånger utan risk att de faller ut, vilket är fallet med andra bindningar vid intensiv daglig användning. Avsaknaden av en ryggrad gör att boken kan knäckas på något sätt. Det är en bindning mycket bekväm att använda och mycket hållbar. Möjligheten att välja en spiral i olika färger kan vara en extra dekoration av boken. Hållbarheten för boken i en spiralbindning kan ytterligare ökas genom att använda runda hörn, vilket kommer att utesluta deras deformation och delaminering under intensiv användning.


Jämförelse av tillgängliga armaturer:

Bindningstyp
Sydd med tråd Limmad
Sydd-limmad
Spiral
Produktionspris
••• ••
Öppningsbarhet •• •• •••
Pappers vikt
60 - 350 g
60 - 130 g
60 - 130 g
90 - 350
Antal sidor * 8 - 60 40 < 40 < 8 <
Armaturens hållbarhet
•• •• •••
Tidsgräns för färdigställande
••• ••


• Desto mer desto bättre

*) beroende på papperets tjocklek

Tryckning av böcker

Vi tillhandahåller boktryck i två olika teknologier, vilket gör vårt erbjudande flexibelt och skräddarsytt efter kundens behov. Digital tryckteknik används för upplagor från 1 till flera hundra stycken, medan vi för högre upplagor använder offsettryckteknik. Vi trycker böcker i svart, CMYK och Pantone-färger på obestruket, bestruket, färgat och volymetriskt papper.


Personliga böcker

Om du vill att dina böcker ska vara unika, t ex var och en av dem har en dedikation med ett specifikt innehåll, är märkta med en unik QR eller streckkod, har en variabel numrering, kontakta vårt tryckeri. Tack vare specialiserad teknik kommer vi att markera varje kopia på omslaget eller insidan enligt din idé.


Boktillägg

I tryckeriets erbjudande ingår även bokmärken för böcker på: https://www.drukarniaszczecin.pl/zakladki-do-ksiazek

Printhub.pl Drukarnia Online