• Välj format eller typ av produkt, och i nästa steg får du en offert
Strukturen av en inbunden bok Strukturen av en inbunden bok
Uppbyggnad av en mjukbandsbok Uppbyggnad av en mjukbandsbok
Boken har en limmad mjuk pärm. Interiören trycktes i färg på obestruket Speed-E 90g papper. Boken har en limmad mjuk pärm. Interiören trycktes i färg på obestruket Speed-E 90g papper.
Sydda limmade böcker i inbunden. Mjukt laminerat hölje Sydda limmade böcker i inbunden. Mjukt laminerat hölje
Boken har en häftad och limmad hård pärm. Laminerat omslag, selektivt lackerade foton. Boken har en häftad och limmad hård pärm. Laminerat omslag, selektivt lackerade foton.
Kokbok i limmat mjuk pärm, pärm tryckt på 350g papper med glansigt laminat Kokbok i limmat mjuk pärm, pärm tryckt på 350g papper med glansigt laminat
Kokboken är tryckt på bestruket, matt träpapper, 90g Kokboken är tryckt på bestruket, matt träpapper, 90g
Kokbok i sydd limmad inbunden. Matt bestruket papper 135g. Vitt pannband Kokbok i sydd limmad inbunden. Matt bestruket papper 135g. Vitt pannband
Inbunden bok - bruksanvisning för ett oldtimerflygplan. Inbunden bok - bruksanvisning för ett oldtimerflygplan.
Inbunden bok, rött läsband. Inbunden bok, rött läsband.
En arabisk bok med en volym på cirka 1 000 sidor i en limmad inbunden pärm med pannband och läsband. Den specifika designen av arabiska böcker kännetecknas av ryggraden på höger sida och motsatt läsriktning. En arabisk bok med en volym på cirka 1 000 sidor i en limmad inbunden pärm med pannband och läsband. Den specifika designen av arabiska böcker kännetecknas av ryggraden på höger sida och motsatt läsriktning.
Bokens insida är tryckt i svart på Ecco Book Cream-papper. Krämfärgat papper hänvisar till gamla böcker, vilket ger dem en specifik karaktär. Limmad mjuk bindning, tack vare bokens stora volym, förbättrar avsevärt dess lätthet att öppna. Bokens insida är tryckt i svart på Ecco Book Cream-papper. Krämfärgat papper hänvisar till gamla böcker, vilket ger dem en specifik karaktär. Limmad mjuk bindning, tack vare bokens stora volym, förbättrar avsevärt dess lätthet att öppna.
Boken har ett hårt limmat omslag, tryckt i färg på 135 g bestruket papper. Boken har ett hårt limmat omslag, tryckt i färg på 135 g bestruket papper.
Spiralbundna böcker är bekväma och hållbara för intensiv användning. Rätt val av bindning för: bruksanvisningar, produktkataloger, serviceböcker. Sättet som sidorna är sammanfogade gör att boken kan vikas ut helt platt. Spiralbundna böcker är bekväma och hållbara för intensiv användning. Rätt val av bindning för: bruksanvisningar, produktkataloger, serviceböcker. Sättet som sidorna är sammanfogade gör att boken kan vikas ut helt platt.

Tryckning av böcker på beställning

Beställ dina egna böcker i ✓mjukband ✓inbunden tryckt ✓offset ✓digitalt från 1 exemplar.

Hur mycket kostar det att trycka en egen bok?

Produktion av en bok är en komplex och flerfasig process. För att få en kostnadsberäkning måste ett antal grundläggande parametrar specificeras. De viktigaste av dessa är: upplaga, inbindning, format, antal sidor, papper, tryck, förädling.

Varje av dessa parametrar påverkar bokens pris. Den grundläggande principen är att ökande upplaga sänker styckkostnaden för boken. Inget sänker priset per bok så mycket som just ökningen av tryckupplagan. En annan viktig parameter är formatet, vars yta är mer eller mindre proportionell mot produktionskostnaden för boken. Detta beror främst på ökat behov av råvaror och större tryckyta. Ett viktigt aspekt är bokbindningens sätt. Valet av bokbindning är mycket viktigt eftersom det påverkar bokens utseende, hållbarhet och användarkomfort. Till exempel: en limmad bok blir svårare att öppna än en sydd-limmad bok, som är lättare att lägga ut (sidorna öppnar sig bättre), men är dyrare att tillverka. Det är viktigt att överväga om boken ska vara bekväm att använda eller endast billig. Vid val av papper, förutom den estetiska aspekten av att välja färg eller typ av papper, är det viktigt om papperet ska vara vanligt eller bulkigt. Om boken har få sidor, kan valet av vanligt papper göra att boken ser ut som ett tunt häfte och därmed mindre imponerande. I detta fall är det värt att överväga att välja bulkpapper, vilket avsevärt ökar dess volym och gör ryggen mycket bredare. Bulkpapper kännetecknas av större tjocklek vid samma vikt, vilket gör att en tjockare bok inte blir tyngre. Efter att ha övervägt och specificerat alla dessa parametrar kan boken prissättas på vår webbplats med hjälp av bokkalkylatorn tillgänglig efter att ha valt format högst upp på denna sida.

Jämförelse av tekniska parametrar för papper som används vid tryckning av böcker

Papper är en viktig aspekt vid tryckning av en bok. Det är särskilt viktigt att beakta bokens vikt och tjocklek. Om boken har få sidor kan användningen av bulkpapper med betydande tjocklek ge en fördelaktig effekt. För böcker med många sidor måste man överväga dess betydande vikt och volym. I detta fall är det värt att använda papper med mindre tjocklek och vikt. Ryggradsstorleken i olika typer av bindning har sin gräns, därför är dess tjocklek viktig. Amber Graphic-papper kännetecknas främst av hög vithet i motsats till Ecco Book-papper, som har en naturlig eller krämfärg liknande den som finns i gamla böcker.


Pappersnamn Vikt
(g/m²)
Opacitet
(%)
Vithet
(CIE)
Tjocklek
(µm)
Obelagd bärnstensgrafik 80 92 143 99
Obelagd bärnstensgrafik
90 94 143 110
Obestruket bärnstensfärgat förtryck
100 96 167 130
Novatech blank belagd
115 94,5 125 85
Novatech blank belagd
135 95 125 100
Novatech mattbelagd 115 95 100 97
Novatech mattbelagd 135 96,5 100 117
Belagt trä One Bulk 1.14
65 95 87 74
Belagt trä Sol Plus 1.2 80
96
94
96
Belagt trä Sol Plus 1.2 90
97 94 108
Obelagd Ecco Book 1.4 60 94 80 84
Obelagd Ecco Book 1.6 70 97 80 112
Obelagd Ecco Book Cream 2.0 60 92 73,5 120
Obelagd Ecco Book Cream 2.0 70 93 73,5 140
Obelagd Ecco Book Cream 2.0 80 94 73,5 160
Obelagd Ecco Book Cream 2.0 90 94 73,5 180


Beskrivning av populära råvaror:


Amber Graphic

Obestruket papper, allmänt känt som offsetpapper, mycket likt det som vanligtvis används i kontorsskrivare. Det är grovt vid beröring och absorberande. Det är lätt att skriva på, även med penna. Lämpligt för tryck i både svartvitt och färg, men i offsetteknik ger det inte lika intensiva färger som bestrukna papper. Vid liminbindning möjliggör det en mycket stark bindning, vilket garanterar högsta hållbarhet för den tryckta boken.


Amber Preprint (obestruket)

Ett obestruket premiumpapper, med liknande egenskaper som Amber Graphic. Den ökade vitheten och extra ytjämnheten garanterar bättre färgintensitet i offset- och digitaltryck jämfört med Amber Graphic, men det är inte lika bra som bestrukna papper. Vanligtvis används för tillverkning av företagsbrevpapper och böcker i premiumsegmentet. Vid liminbindning möjliggör det en mycket stark bindning, vilket garanterar högsta hållbarhet för den tryckta boken.


Ecco Book (obestruket)

Obestruket, träfritt bulkpapper. Finns i krämfärgade och vita versioner. Tack vare teknologisk uppsvällning har det en betydande tjocklek i förhållande till sin vikt samt hög opacitet. Dess parametrar gör det möjligt att producera lätta böcker utan att minska deras volym. Detta papper, särskilt i cream-versionen, är inte lämpligt för färgtryck av böcker. Dess krämfärgade version möjliggör tryck av böcker som påminner om dem från decennier sedan.


Sol Plus (bestruket träfritt)

Träfritt, bestruket, uppsvällt papper med naturligt vit färg. Det kännetecknas av mycket god opacitet och volym i förhållande till sin låga vikt. Tack vare dess höga egenskaper kan det användas som en ersättning för bestrukna papper med mycket högre vikt. Sol Plus-papper garanterar utmärkt tvåsidigt färgtryck. Dess låga vikt påverkar tryckkostnaderna för boken avsevärt.


G-silk, Vantage, Magno (bestrukna träfria)

Hög vithet och jämnhet, utan eller med obetydlig uppsvällning (G-silk). Det mest populära materialet för tryck av broschyrer, foldrar, kataloger och andra reklammaterial. Ger utmärkt tryckkvalitet och intensiva färger i alla populära trycktekniker.


Typer av bokbindning


Mjukband - den mest populära

Böcker med mjukband har ett omslag av papper/kartong med en vikt på 250-350g - (styvhet liknande visitkort).


Hårdband - högre pris och längre produktionstid

Böcker med hårdband har ett omslag av massiv kartong med en tjocklek på cirka 2 mm. (hög styvhet, tillåter inte fri böjning).Metod för att binda sidor inuti en bokblock


Trådbunden / häftad

Sidorna binds ihop på två ställen med hjälp av tråd / häftklamrar. Denna bindningsmetod används för böcker med ett sidantal från 8 till flera tiotals sidor (beroende på papperets tjocklek). Antalet sidor i bokblocket måste vara delbart med 4. Ryggen i denna bindning är rundad. Böcker bundna med tråd är lätta att öppna. Trådbunden bindning är den billigaste av de tillgängliga alternativen i tryckeriets erbjudande.

Limmad

Den mest populära bindningsmetoden för tryckta böcker. Sidorna ligger parallellt med varandra och limmas längs kanten. Bokryggen är rektangulär och dess bredd varierar mellan 3-50 mm. Limmad bindning används för böcker med fler än 40 sidor, beroende på papperets tjocklek. Böcker med en rygg som är mindre än 3 mm bred kräver av teknologiska skäl en trådbunden bindning. Böcker med limmad bindning har sämre öppningsbarhet jämfört med trådbundna böcker, på grund av den parallella limningen av sidorna. När det gäller bokens öppningsbarhet är bokens volym (ryggens tjocklek) också viktig. Böcker med limmad bindning och ett stort antal sidor (flera hundra), där ryggens bredd når några centimeter, har mycket bättre öppningsbarhet. Här kan man säga att ju tjockare rygg, desto bättre fungerar boken.

I limmad bindning används två teknologier beroende på behov: varm smältlim och PUR.

Varm smältlim är den mest populära metoden som har använts i böcker i årtionden. Det finns många varianter av lim inom denna teknologi som ständigt förbättras. De senaste termoplastiska limmen baserade på polymerer når elasticitets- och hållbarhetsparametrar som liknar polyuretanlim (PUR), vilket avsevärt ökar deras användning. Moderna varm smältlim kännetecknas av hög hållbarhet, fördelaktigt pris och produktivitet. Det är mest lämpligt för böcker tryckta på obestruket papper. En viktig fördel är den snabba bindningstiden, som sker omedelbart efter att limmet svalnat (cirka 3 minuter), vilket möjliggör vidare efterbehandling och snabb leverans av den färdiga produkten till kunden.

PUR (polyuretanlim) härdas under en flertimmars kemisk reaktion, och har hög elasticitet och vidhäftning till alla tryckta underlag efter 48 timmar. Det ger märkbara fördelar vid limning av böcker och kataloger där bestruket papper används inuti. Den långa torktiden och de strikta kraven fördröjer och komplicerar produktionen.

Sytt-limmad

Detta är en hybridbindning där sidorna sys ihop i häften om 16-32 sidor, och sedan limmas ihop till en hel bok med en volym på upp till tusen sidor. Sytt-limmad bindning kombinerar de bästa egenskaperna hos de två ovan nämnda bindningarna, trådbunden och limmad. Lätt öppningsbarhet som i trådbunden bindning + stort antal sidor och ryggbredd upp till 50 mm som i limmad bindning.

Spiral

En bindning som ofta används i olika dokumentationer, menyer, kataloger som kommer att användas intensivt. Tack vare perforeringen av sidorna och användningen av en metallspiral kan sidor av vilken styvhet som helst vändas fritt många gånger utan risk för att de lossnar, vilket kan hända med andra bindningar vid intensiv daglig användning. Avsaknaden av rygg möjliggör att boken kan böjas på alla sätt. Detta är en mycket bekväm och mycket hållbar bindning. Möjligheten att välja spiraler i olika färger kan utgöra en ytterligare dekoration av boken. Bokens hållbarhet i spiralbindning kan ytterligare ökas genom att använda runda hörn, vilket förhindrar deformation och delaminering under intensiv användning.


Jämförelse av tillgängliga armaturer:

Fixtur typ
Sydd med tråd Limmad
Sydd och limmad
Spiral
Produktionspris
••• ••
Öppenhet •• •• •••
Pappers vikt
60 - 350 g
60 - 130 g
60 - 130 g
90 - 350
Sidkapacitet * 8 - 60 40 < 40 < 8 <
Ramens hållbarhet
•• •• •••
Tidsgräns för färdigställande
••• ••


• Desto mer desto bättre

*) beroende på papperstjocklek


Boktryckning

Vi erbjuder boktryckning i två olika teknologier, vilket gör vårt erbjudande flexibelt och anpassat till kundens behov. För upplagor från 1 till flera hundra exemplar använder vi digital tryckteknik, medan vi för större upplagor använder offsettryck. Vi utför boktryck i svart, CMYK och Pantone på obestruket, bestruket, färgat och volympapper.

Personliga böcker

Om du behöver att dina böcker ska vara unika, till exempel om varje exemplar ska ha en dedikation med specifikt innehåll, vara märkt med en unik QR- eller streckkod, ha variabel numrering, kontakta vårt tryckeri. Tack vare specialiserade teknologier kan vi märka varje exemplar på omslaget eller inuti enligt dina önskemål.

Tillägg till böcker

I tryckeriets erbjudande hittar du också bokmärken.

Printhub.pl Drukarnia Online