Kataloger, Broschyrer

  • Choose format / type of the product
Jämförelse av limmad och trådsydd bindning. Jämförelse av limmad och trådsydd bindning.

Kataloger, företagsbroschyrer

utformning

För att skriva ut reklamkataloger måste du tillhandahålla ett projekt i PDF-format gjord i en storlek som är kompatibel med modellen för den beställda produkten.
Projektmodell och beskrivning finns på produktkonfiguratörssidan.

Täck tillbaka

När du utformar är en viktig fråga när du väljer limmad bindning breddskyddens rygg.
För mediumpapper med en vikt på 130 g i glans bör ett ark räknas som 0,08 mm, för matt papper är detta värde 0,09 mm.
För 170g mediumpapper är dessa värden 0,09 respektive 0,10 mm.
Av estetiska skäl och tillverkningstoleranser är ryggraden den säkraste att utforma i omslagets färg.

trycket

Vi tillhandahåller tryckning i två olika tekniker, vilket gör vårt erbjudande flexibelt och skräddarsytt efter kundens behov. Digital tryckteknologi används för utskrifter på 1 till flera hundra, medan vi använder offsettryckteknologi för utskrifter som räknas i tusentals. Vi utför tryckning i svart och färg på ett brett spektrum av papper. Populära papperskombinationer är 250-300g för omslaget + 130-170g för mitten av katalogen.

förädling

Trycket kan förfinas med lack eller laminatfolie matt / glans samt UV-selektiv lack.

Armaturer tillgängliga för reklamkataloger:

Syad med tråd

Denna typ av bindning använder tråd, vanligtvis i anteckningsböcker, för att ansluta pappersark, därmed det vanligt använda namnet "anteckningsbokbindning". Den bärbara anteckningsboken används för en bok med en volym på 8 till flera dussin sidor (beror direkt på papperets tjocklek). Kammen i denna bindning har en mild form, till skillnad från en pocketbok. I denna typ av bindning måste antalet sidor i en bok delas med 4. Bindningen av denna typ är mindre hållbar än mjuklimad bindning eftersom sidorna endast är fästa i två punkter och inte längs hela längden. Bindningen sydd med tråd är den billigaste som finns.

Mjukt limmat

Den mest populära typen av bokbindning. Den grundläggande funktionen i denna bindning är pappersskyddet, som gör det möjligt att böjas (det är mjukt). Omslag i pocketböcker är vanligtvis papper och kartonger som väger 250-350 g - styvhet liknande ett visitkort. Pocketbok används för böcker på minst 80 sidor. Åsen bör vara mellan 5 och 50 mm bred. Publikationer med ett litet antal sidor är inte genomförbara med den här tekniken och kräver användning av trådhäftning .

Vid mjuk bindning används två limningsteknologier, beroende på behoven: Hot-melt och PUR.

Varmsmältning (hetlim) är den mest populära metoden som vanligtvis finns i böcker i årtionden. Det finns många varianter av lim i denna teknik som ständigt förbättras. De senaste varianterna av hett lim uppnår elasticitets- och hållbarhetsparametrar som liknar polyuretanlim, vilket avsevärt ökar dess användning.
Varmsmältning kännetecknas av hög hållbarhet, limfog och gynnsamt produktionspris. Det är bäst lämpat för pocketbok som är tryckt på obestruket papper. Dess viktiga fördel är inställningshastigheten, som inträffar omedelbart efter det att limet har svalnat, vilket möjliggör ytterligare bokbindning och snabb leverans av den färdiga produkten till mottagaren.

PUR (polyuretanlim) - Ett lim som härdas under en kemisk reaktion och får hög elasticitet och vidhäftning till alla tryckunderlag. Detta ger mätbara fördelar när du limar in böcker och kataloger med styvt bestruket papper inuti. Tack vare den flexibla limfogen kan boken enkelt veckas ut utan risk för ryggradsbrott

Spiralbindning

Armaturen används populärt i olika dokument, menyer och kataloger som kommer att användas intensivt. Tack vare perforeringen av plåtarna och användningen av en metallspiral kan ark med vilken som helst styvhet vridas fritt. Bristen på en ryggrad gör det möjligt att bryta boken på något sätt. Denna armatur är mycket bekväm att använda. Möjligheten att välja en spiral i olika färger kan vara en extra prydnad.

Printhub.pl Drukarnia Online