• Välj format eller typ av produkt, och i nästa steg får du en offert
Tryckt företagskatalog sydd på Tryckt företagskatalog sydd på
Tryckt företagskatalog sydd på Tryckt företagskatalog sydd på
Tryckt företagskatalog sydd på Tryckt företagskatalog sydd på
Jämförelse av limmad och trådsydd bindning. Jämförelse av limmad och trådsydd bindning.

Utskrift av kataloger ✔ företags ✔ reklam.

Hur förbereder jag ett projekt för katalogutskrift?

För utskrift av kataloger från företag måste ett projekt i PDF / X-3-format tillhandahållas i en storlek som är kompatibel med modellen för den beställda produkten.
Mockupen för projektet och dess beskrivning finns på produktkonfiguratorsidan. Vid utformningen av katalogen bör en 3 mm bakgrundsblödning och en säker marginal på minst 5 mm för texten hållas. Katalogen bör göras i formatet på den beställda produkten , t.ex. A4 utan att enskilda sidor kopplas i sektioner. Tryckeriet monterar tryckarket på ett sätt som är lämpligt för en viss katalog med hjälp av programvara för automatisk påläggning, med hänsyn till ryggradskompensationen vid sydd bindning.

Hur förbereder jag en katalogrygg?

Vid design är en viktig fråga när man väljer en limmad bindning bredden på ryggraden på katalogomslaget. På grund av tillverkningstoleranser är det bäst att utforma ryggraden i samma färg som locket. När det gäller en katalogrygg med en betydande bredd> 1 cm kan en ytterligare beskrivning, t.ex. av titeln på utgåvan, utformas på den.

För populära tidningar
För mitten av en katalog tryckt på papper med en vikt på 130 g i glans, bör tjockleken på 1 ark räknas som 0,08 mm, i fallet med matt papper är detta värde 0,09 mm.
För mitten av en katalog tryckt på 170 g papper är dessa värden 0,09 respektive 0,10 mm.

Katalogkonfiguratorn på tryckeriets webbplats beräknar automatiskt ryggraden på den tryckta katalogen. Efter att ha valt papper i mitten av katalogen och angett antalet sidor kommer systemet automatiskt att beräkna och visa ryggtjockleken i omslagsavsnittet.

Hur skriver vi ut kataloger?

Vi tillhandahåller utskrift av företagskataloger i två olika tekniker, vilket gör vårt erbjudande flexibelt och skräddarsytt för kundens behov. Digital tryckteknik används för tryckningar från 1 till flera hundra stycken, medan för tryckningar räknade i tusentals, använder vi offsettrycksteknik. Vi skriver ut kataloger i svart och färg på ett brett utbud av papper. Populära kombinationer av papper i katalogtryck är 250-300g för omslaget + 130-170g för mitt i katalogen. Du kan själv bestämma vilken kombination av papper för insidan och interiören tryckeriet ska använda eller använda vårt råd.

Vilka förfiningar finns tillgängliga för tryckta kataloger?

Katalogutskriften kan förfinas med lack- eller folielaminatmatta / glans samt med selektiv UV-lack. Förfiningar har en betydande inverkan på det estetiska värdet och hållbarheten hos tryckta företagskataloger.

Vilka typer av armaturer används för kataloger?

Bindning sydd med tråd

I denna typ av bindning används en tråd för att ansluta ark, populärt i bärbara datorer, därav det vanliga namnet "anteckningsbokbindning". Sadelstygnbindning är tillämplig på kataloger med en volym på 8 till flera dussin sidor (det beror direkt på papperets tjocklek). Ryggraden i denna bindning har en mild form, till skillnad från katalogen för limmad bindning. I en trådsömd bindning måste antalet sidor i katalogen vara delbart med 4. Den sydda bindningen är mindre hållbar än den limmade bindningen eftersom sidorna bara är fästa vid två punkter, inte längs hela längden. Den trådsydda bindningen är den billigaste som finns i erbjudandet.

Perfekt bindning

Den mest populära typen av katalogbindning. Omslag i kataloger i limmad bindning är vanligtvis papper och kartong med en ytvikt på 250-350g - styvheten liknar ett visitkort. Perfekt bindning används för kataloger med en volym på minst 60 sidor. Katalogskyddets ryggrad bör ligga i breddområdet från 4 till 50 mm. Företagskataloger med ett fåtal sidor är inte genomförbara i denna teknik och kräver användning av en trådsydd bindning.

I limad bindning, beroende på behov, används två limteknologier: Hot-melt och PUR.

Hot-melt har varit den mest populära metoden som ofta finns i kataloger i årtionden. Det finns många limvarianter i denna teknik som ständigt förbättras. De senaste varianterna av hett lim uppnår flexibilitet och hållbarhetsparametrar som liknar polyuretanlim, vilket avsevärt ökar användningen.
Hot-melt kännetecknas av hög hållbarhet, limfog och gynnsamt produktionspris. Det är mest lämpligt för pocketbokskataloger tryckta på obestruket papper. Dess betydande fördel är den härdningshastighet som sker omedelbart efter att limmet svalnat, vilket möjliggör ytterligare bokbindning och snabb leverans av den färdiga produkten till mottagaren.

PUR (polyuretanlim) - Limet härdas under en kemisk reaktion, ger hög flexibilitet och vidhäftning till alla tryckbaser. Det ger mätbara fördelar vid limning av kataloger där styvt bestruket papper används inuti. Tack vare den flexibla limfogen kan katalogen enkelt vikas ut utan risk för sprickbildning i ryggraden

Spiralbindning

Armaturen används populärt i olika dokumentationer, menyer och kataloger som kommer att användas intensivt. Tack vare perforeringen av sidorna och användningen av en metallspiral kan sidor av vilken stelhet som helst lätt vändas, vilket bibehåller katalogens platta karaktär. Frånvaron av en ås gör att du kan bryta katalogen på något sätt. Det är en bindning som är väldigt bekväm att använda. Möjligheten att välja en spiral i olika färger kan vara en extra dekoration.

Printhub.pl Drukarnia Online