Böcker

  • Choose format / type of the product
Inbunden bokutskrift, sydd och limmad. Kåpan är gjord av massiv kartong, 2 mm tjock. Inbunden bokutskrift, sydd och limmad. Kåpan är gjord av massiv kartong, 2 mm tjock.
Bokutskrift i mjukt limmat omslag. Omslaget är tillverkat av 350 g krita papper, 0,35 mm tjockt. Bokutskrift i mjukt limmat omslag. Omslaget är tillverkat av 350 g krita papper, 0,35 mm tjockt.
Att skriva ut en bok i en spiralbindning, rekommenderas för böcker med intensiv användning, som handböcker, kataloger, träningsböcker, etc. Sättet att sammanfoga arken möjliggör bekvämt arbete med boken, så att den kan vikas helt platt. Att skriva ut en bok i en spiralbindning, rekommenderas för böcker med intensiv användning, som handböcker, kataloger, träningsböcker, etc. Sättet att sammanfoga arken möjliggör bekvämt arbete med boken, så att den kan vikas helt platt.
Boken är tryckt på vitt matt bestruket papper 130g. Denna papperstyp rekommenderas för utskrift av böcker som innehåller färgfoton, vilket möjliggör intensiva, levande färger. Boken är tryckt på vitt matt bestruket papper 130g. Denna papperstyp rekommenderas för utskrift av böcker som innehåller färgfoton, vilket möjliggör intensiva, levande färger.
Boken är tryckt på krämfärgat papper Boken är tryckt på krämfärgat papper
Bok tryckt på antikpapper Bok tryckt på antikpapper
Inbunden bok - limmad. Omslaget är dekorerat med selektiv lack Inbunden bok - limmad. Omslaget är dekorerat med selektiv lack
Bokens mitt i inbunden - limmad, tryckt i fullfärg på krita papper. Bokens mitt i inbunden - limmad, tryckt i fullfärg på krita papper.
Arabisk bok i inbunden - limmad, läst från höger till vänster med en ryggrad till höger. Arabisk bok i inbunden - limmad, läst från höger till vänster med en ryggrad till höger.
En arabisk bok på cirka 1000 sidor, inbunden, limmad, med pannband och läsband. En arabisk bok på cirka 1000 sidor, inbunden, limmad, med pannband och läsband.
Bok tryckt i svart på Ecobook Cream 70g Vol. 2,0 volympapper. Perfekt bindning med ett mjukt, laminerat lock. Bok tryckt i svart på Ecobook Cream 70g Vol. 2,0 volympapper. Perfekt bindning med ett mjukt, laminerat lock.
Bokutskrift i mjukt limmat omslag. Omslaget är tillverkat av 350 g bestruket papper med en tjocklek på 0,35 mm med glättat laminat. Bokutskrift i mjukt limmat omslag. Omslaget är tillverkat av 350 g bestruket papper med en tjocklek på 0,35 mm med glättat laminat.
Exempelbok i inbunden, sydd och limmad med trådar. Interiören är tryckt på krita träfritt papper, dessutom täckt med lack. Exempelbok i inbunden, sydd och limmad med trådar. Interiören är tryckt på krita träfritt papper, dessutom täckt med lack.
Inbunden, sydd och limmad med trådar och pannband. Denna typ av bindning gör att du enkelt kan fälla ut boken nästan platt. Blocket består av många sydda anteckningsböcker limmade ihop. Inbunden, sydd och limmad med trådar och pannband. Denna typ av bindning gör att du enkelt kan fälla ut boken nästan platt. Blocket består av många sydda anteckningsböcker limmade ihop.

Skriv ut böcker från PDF

✓offset ✓ siffra från 1 artikel.


Hur mycket kostar det att skriva ut en bok?

Produktionen av en bok är en komplex flerstegsprocess. För att få en kostnadsberäkning måste ett antal grundläggande parametrar anges. De viktigaste av dem är: cirkulation, bindning, format, antal sidor, papper, tryckning, efterbehandling.

Var och en av dessa parametrar påverkar produktens pris. Grundregeln är att genom att öka upplagan minskar bokens enhetspris. Ingenting sänker priset på en bok lika mycket som att öka upplagan. En annan viktig parameter är formatet vars storlek är mer eller mindre proportionell mot priset. Detta beror främst på den ökade efterfrågan på råvaror och ett större tryckområde. En annan aspekt är hur boken är bunden. Valet av bokbindning är mycket viktigt eftersom det påverkar utseendet, hållbarheten och komforten med att använda boken. Till exempel: en limmad bok kommer att vara svårare att öppna än en sy-limmad bok som lätt utvecklas men är dyrare att göra. Tänk på om boken ska vara bekväm att använda eller bara billig. När du väljer ett papper, bortsett från den estetiska frågan om att välja färg eller papperstyp, är det viktigt om papperet ska vara vanligt eller fluffigt. När boken har få sidor, när du väljer vanligt papper, kan boken se ut som en tunn anteckningsbok och därmed vara ineffektiv. I det här fallet är det värt att överväga valet av fluffpapper, vilket kommer att öka volymen avsevärt och göra ryggraden mycket bredare. Fluffpapper kännetecknas av en mycket större tjocklek med samma vikt, så att en tjockare bok inte blir för tung. Efter att ha övervägt och specificerat alla dessa parametrar kan boken prissättas på vår webbplats med hjälp av konfiguratorn tillgänglig efter att ha valt format högst upp på denna sida.

Jämförelse av tekniska parametrar för papper som erbjuds vid boktryck

Papper är en viktig faktor när du skriver ut en bok. Det är värt att överväga bokens vikt och tjocklek. Om boken har få sidor kan användningen av luddpapper med betydande tjocklek ha en fördelaktig effekt. När det gäller böcker med ett stort antal sidor är det nödvändigt att överväga dess betydande vikt och volym, i detta fall är det värt att använda papper med lägre tjocklek och vikt. Storleken på ryggraden i olika typer av bindningar har sin gräns, så frågan om dess tjocklek är viktig. Speed-E-papper kännetecknas främst av hög vithet, till skillnad från Ecco Book-papper, som har en naturlig eller krämfärg som liknar den som finns i gamla böcker.

Pappersnamnet Grammage
(g / m²)
Opacitet
(%)
Vithet
(DU)
Tjocklek
(µm)
Speed-E 80 89 146 101
Speed-E 90 91 146 111
Speed-E 100 91 146 124
Ecco Book 1.4 60 94 80 84
Ecco Book 1.6 70 97 80 112
Ecco Book Cream 2.0 60 92 73,5 120
Ecco Book Cream 2.0 70 93 73,5 140
Ecco Book Cream 2.0 80 94 73,5 160
Ecco Book Cream 2.0 90 94 73,5 180

Beskrivning av utvalda råvaror:

Hastighet E

Offsetpapper med mycket god jämnhet och ytfinishkvalitet. Den tillverkas i enlighet med ISO 9002 och ISO 14001-standarderna med den senaste tekniken. Den kan användas för utskrifter där åldringsbeständighet krävs.

Ecco-bok

Obestruket skrymmande papper. Tillverkad av 100% termomekanisk massa. Den kännetecknas av hög tjocklek i förhållande till ytan och mycket hög opacitet. Papperets höga volym och höga opacitet gör det möjligt att använda en lägre ytvikt än vad gäller standardoffsetpapper. Detta innebär mindre pappersförbrukning, vilket innebär lägre produktions- och distributionskostnader.

Lux Cream

Högkvalitativt gräddträ obelagt, mycket ogenomskinligt pigmenterat papper. Tack vare den släta ytan fungerar den bra i 4 + 4-utskrift. En sändning med arbete tryckt på Lux Cream kommer att ha en lägre vikt än en sändning med jämförbart arbete på obestruket standardpapper.

Typer av bokbindning

Pocketbok - den mest populära

Pocketböcker har ett omslag av papper / kartong med en vikt på 250-350g - (styvhet liknar ett visitkort).

Inbunden - högre pris och längre leveranstid

Inbundna böcker har en solid kartong som är ungefär 2 mm tjock. (hög styvhet, tillåter inte att böja fritt)


Sätt att sammanfoga sidor inuti bokblocket

Sydd / sadel

Sidorna förenas på två ställen med tråd / häftklamrar. Bindningen gäller för en bok med en volym på 8 till flera dussin sidor (beroende på papperets tjocklek). Antalet sidor i bokblocket måste vara delbart med 4. Ryggraden i denna bindning har en rund form. Böcker gjorda i detta omslag är lätta att öppna. Den trådsydda bindningen är den billigaste som finns i tryckeriets erbjudande.

Limmad

Det mest populära sättet att binda tryckta böcker. Sidor anordnade parallellt med varandra är limmade längs kanterna. Bokens ryggrad är rektangulär och dess bredd sträcker sig från 3 till 50 mm. Perfekt bindning, beroende på tjockleken på det papper som används, används för böcker med en sidvolym> 40. Böcker som inte når en ryggrad med en bredd på 3 mm kräver användning av en sydd bindning av tekniska skäl. Böcker gjorda i limmad bindning, på grund av parallelllimning av sidor, har sämre öppning än sydda böcker. När det gäller hur lätt det är att öppna en bok är bokens volym (ryggradstjocklek) också mycket viktig. Limade böcker med ett stort antal sidor (flera hundra), där ryggraden är flera cm bred, kännetecknas av mycket bättre öppningsbarhet . I denna fråga kan man anta att ju tjockare ryggraden, desto bättre uppträder boken.

I limmad bindning, beroende på behoven, används två limtekniker: het och PUR.

Hot-melt är den mest populära metoden som ofta finns i böcker i årtionden. Det finns många limvarianter i denna teknik som ständigt förbättras. De senaste typerna av hett lim uppnår flexibilitets- och hållbarhetsparametrar som liknar polyuretanlim, vilket avsevärt ökar deras användning.
Hot-melt kännetecknas av hög hållbarhet, limfog och fördelaktigt pris och produktionseffektivitet. Den passar bäst för böcker som är tryckta på obestruket papper. Dess betydande fördel är den härdningshastighet som sker omedelbart efter att limet svalnat (cirka 3 minuter), vilket möjliggör ytterligare bokbindning och snabb leverans av den färdiga produkten till mottagaren.

PUR (polyuretanlim) - Limet härdas under en kemisk reaktion, ger hög flexibilitet och vidhäftning till alla tryckbaser. Det ger mätbara fördelar när du limmar böcker och kataloger med bestruket - krita papper inuti.

Sytt limmat

Det är en typ av kombinerad bindning där sidor sys i anteckningsböcker på 16-32 sidor och sedan limmas ihop för att bilda en bok med en volym på upp till tusen sidor. Den sydda-limmade bindningen kombinerar de bästa funktionerna i både ovannämnda och limmade bindning. Enkel öppning av boken - som i en sydd bindning + ett stort antal sidor och en ryggrad upp till 50 mm bred - som i en limmad bindning.

Spiralbindning

Armaturen används populärt i olika dokumentationer, menyer och kataloger som kommer att användas intensivt. Tack vare perforeringen av plåtarna och användningen av en metallspiral kan ark av oavsett styvhet lätt vändas många gånger utan risk för att de faller ut, vilket är fallet med andra bindningar under intensiv vardaglig användning. Bristen på en ryggrad gör att du kan bryta boken som du vill. Det är en bindning som är mycket bekväm att använda och mycket hållbar. Möjligheten att välja en spiral i olika färger kan vara en ytterligare dekoration av boken. Bokens hållbarhet i en spiralbindning kan dessutom ökas genom att använda runda hörn, vilket utesluter deras deformation och delaminering vid intensiv användning.

Utskrift av böcker

Vi tillhandahåller boktryck i två olika tekniker, vilket gör vårt erbjudande flexibelt och skräddarsytt efter kundens behov. Digital tryckteknik används för upplagor från 1 till flera hundra stycken, medan vi för högre upplagor använder offsettrycksteknik. Vi trycker böcker i svart, CMYK och Pantone-färger på obestruket, bestruket, färgat och volymetriskt papper.


Tillsatser

Tryckeriets erbjudande inkluderar även bokmärken för böcker på: https://www.drukarniaszczecin.pl/zakladki-do-ksiazek

Printhub.pl Drukarnia Online